Budgetvriendelijke Europese bestemmingen om te genieten van een warme wintervakantie

De winter begint zijn aanwezigheid te laten gelden. In veel steden in het noorden zijn de eerste sneeuwbuien al begonnen. In Europa is er een aanzienlijk aantal mensen die hun kerstvakantie in de zuidelijke regio’s willen doorbrengen. Als u toevallig een van hen bent, zijn hier zeven budgetvriendelijke Europese bestemmingen voor een warme wintervakantie:

Alanya, Antalya, Turkije

Een badplaats in het oosten van Antalya, een van de populairste toeristische bestemmingen van Turkije. Het ligt op ongeveer 530 km afstand van de hoofdstad Ankara.

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Alanya

Het mediterrane klimaat is dominant in Alanya. Daarom zijn de winters mild. In december, januari en februari is de gemiddelde dagtemperatuur 15-16°C (59-61°F) en de gemiddelde nachttemperatuur 9-10°C (48-50°F).

Als we Turkije bij Europa rekenen, is Alanya misschien wel de stad met de warmste winters van Europa. Het aantal Russische en Duitse toeristen in de stad is vrij hoog. Op bijna elke markt kun je met euro’s winkelen. De meeste winkeliers spreken gemiddeld Russisch en Engels.

Het Kasteel van Alanya, het Archeologisch Museum van Alanya, de Damlataş-grot, de Dim-grot, het Cleopatra-strand en de Oude Stad Syedra behoren tot de populaire plaatsen voor toeristen.

De Luchthaven Gazipaşa-Alanya ligt op ongeveer 40 km van het stadscentrum. Er zijn van tijd tot tijd non-stop vluchten vanuit Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Zweden, Litouwen, Noorwegen en Servië, maar het is noodzakelijk om het winterseizoen te controleren. Een ander alternatief is de luchthaven van Antalya. De afstand tussen de Luchthaven van Antalya en Alanya is ongeveer 120 km.

Een Natuurwonder in Turkije: Çatköy en Elevit

Batoemi, Georgië

Een kleine kustplaats in het zuidoosten van de Zwarte Zee. Het ligt op ongeveer 380 km afstand van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië.

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Olga1969 ©️CC BY-SA 4.0 | Batoemi

In Batoemi heerst een gematigd klimaat. Daarom zijn de winters mild. In december, januari en februari is de gemiddelde dagtemperatuur 8-9°C (51-53°F) en de gemiddelde nachttemperatuur 4-5°C (41-43°F).

Batumi is een locatie die kan worden aanbevolen voor diegenen die zowel architectonisch als cultureel een andere vakantie willen beleven. Behalve Georgiërs is er ook veel Turkse en Russische bevolking in de stad. Batumi, waar je gebouwen uit het Sovjettijdperk en moderne gebouwen naast elkaar ziet, is een interessante stad die zowel het oude als het nieuwe levend houdt qua architectuur.

De Boulevard van Batumi, het Europaplein, het Standbeeld van Ali en Nino, het Botanische Park van Batumi, het Archeologisch Museum van Batumi, het Etnografisch Museum van Borjgalo en de Kathedraal van de Moeder Gods van Batumi behoren tot de populaire plaatsen voor toeristen.

De Luchthaven van Batumi ligt op ongeveer 4-5 km van het stadscentrum, maar het aantal non-stopvluchten naar Batumi van buiten Georgië is gering. Daarom kun je via de hoofdstad Tbilisi per bus of trein naar Batumi.

Leven boven de Wolken: Haçivanak, Trovit en Karmik

Chania, Kreta, Griekenland

Een eilandstad midden in de Middellandse Zee. Het is ongeveer 320 km van de hoofdstad Athene.

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Chania

In Chania overheerst het mediterrane klimaat. Daarom zijn de winters mild. In december, januari en februari is de gemiddelde dagtemperatuur 12-13°C (55-57°F) en de gemiddelde nachttemperatuur 5-6°C (48-50°F).

Chania is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Kreta. In het stadscentrum zijn veel architectonische werken uit zowel de Byzantijnse als de Ottomaanse periode te zien.

De Vuurtoren van Chania, het Maritiem Museum van Kreta, het Archeologisch Museum van Chania en de Byzantijnse Muur van Chania behoren tot de populaire plekken voor toeristen.

De Internationale Luchthaven van Chania ligt op ongeveer 12 km van het stadscentrum. Er kunnen non-stop vluchten worden geregeld naar Chania vanuit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland, maar het is noodzakelijk om opnieuw te controleren voor de winterperiode.

Durrës, Albanië

In Durrës overheerst het mediterrane klimaat. Daarom zijn de winters mild. De gemiddelde dagtemperatuur in december, januari en februari is 13-14°C (53-55°F), en de gemiddelde nachttemperatuur is 5-6°C (41-43°F).

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Durrës

Durrës is een populaire vakantiebestemming, vooral voor degenen die in de hoofdstad Tirana wonen, waar ze het weekend doorbrengen. Authentieke en goedkope cafés aan de Adriatische kust doen denken aan Italië.

Het Archeologisch Museum van Durrës, het Amfitheater van Durrës, het Kasteel van Durrës, de Sint-Antoniuskerk en de Wijnmakerij Duka zijn populaire bestemmingen voor toeristen.

De Internationale Luchthaven van Tirana ligt op ongeveer 30 km van het stadscentrum. Er kunnen non-stop vluchten worden geregeld naar de Internationale Luchthaven van Tirana vanuit het Verenigd Koninkrijk, Servië, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, België, Spanje, Zweden en Griekenland, maar het is noodzakelijk om opnieuw te controleren voor de winterperiode.

Kotor, Montenegro

Een kustplaats aan de Adriatische kust. Het ligt op ongeveer 80 km van de hoofdstad Podgorica.

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Kotor

In Kotor heerst een mediterraan klimaat. Daarom zijn de winters mild. In december, januari en februari is de gemiddelde dagtemperatuur 10-11°C (50-52°F) en de gemiddelde nachttemperatuur 2-3°C (36-38°F).

Kotor is een stad die met succes zijn historische sfeer heeft behouden. Elke hoek van de stad is als een apart schilderij. Daarom heeft Kotor het potentieel om liefhebbers van zowel geschiedenis/cultuurtoerisme als natuurtoerisme tevreden te stellen.

De Klokkentoren, de Gurdic-poort, de Kathedraal van Kotor en het Fort van St. John behoren tot de populaire plaatsen voor toeristen.

De Luchthaven van Tivat ligt op ongeveer 7 km van het stadscentrum. Tijdens het zomerseizoen kunnen non-stopvluchten worden geregeld naar Tivat vanuit Servië, Oostenrijk, België, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Frankrijk, maar het is erg moeilijk om non-stopvluchten te vinden voor de winter periode.

Split, Kroatië

Een stad gelegen op een schiereiland aan de Kroatische kust. Het ligt op ongeveer 400 km van de hoofdstad Zagreb.

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Split

In Split heerst het mediterrane klimaat. Daarom zijn de winters mild. In december, januari en februari is de gemiddelde dagtemperatuur 9-10°C (48-50°F) en de gemiddelde nachttemperatuur 5-6°C (41-43°F).

Split is een stad die zijn historische structuur heeft behouden. Hoewel het in dit opzicht vergelijkbaar is met Kotor, is het groter en drukker dan Kotor. Ook het feit dat Split aan de doorgaande wegen ligt, speelt hierbij een rol.

Het paleis van Diocletianus, de Oude Stad Salona, de Kathedraal van Sint-Domnius, de Kelders van Diocletianus, Froggyland en het Archeologisch Museum van Split behoren tot de populaire plekken voor toeristen.

De Luchthaven van Split ligt op ongeveer 20 km van het stadscentrum. In de zomer zijn er non-stopvluchten naar Split vanuit veel landen in Europa, maar in de winter moet je terugkomen.

Agrigento, Sicilië, Italië

Een stad in het zuiden van Sicilië. Het ligt op ongeveer 950 km van Rome.

7 Budgetvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa voor een warme winter
Agrigento

In Agrigento heerst een mediterraan klimaat. Daarom zijn de winters mild. De gemiddelde dagtemperatuur in december, januari en februari is 14-15°C (57-59°F), en de gemiddelde nachttemperatuur is 9-10°C (48-50°F).

Agrigento is een van de populaire toeristische bestemmingen op Sicilië vanwege het rijke culturele erfgoed. Empedocles, een van de presocratische filosofen, woonde in Agrigento. De Atheense historicus Thucydides stelde dat Agrigento rond 580 voor Christus werd gesticht.1

Tempel van Hera, Tempel van Concordia, St. Lawrence Kerk, Agrigento Archeologisch Museum en Tempel van Olympische Zeus behoren tot de populaire plekken voor toeristen.

Helaas is er geen vliegveld in Agrigento. Degenen die Agrigento per vliegtuig willen bezoeken, geven de voorkeur aan de Luchthaven van Catania en de Luchthaven van Palermo. De afstand tussen Palermo en Agrigento is ongeveer 150 km.  1. Archaic and Classical Greek Sicily: A Social and Economic History“, Franco DE ANGELIS, Oxford University Press, 2016, ISBN: 9780199721559[]