Over Ons

ULUKAYIN is op 12 juni 2019 gemaakt als een mythologiepagina op sociale media. Het project dat groeide door het delen van korte artikelen in categorieën als archeologie, folklore en kunstgeschiedenis, werd opnieuw gemaakt als een website met de domeinnaam “ulukayin.org” op 27 september 2021.

“ULUKAYIN” dankt zijn naam aan de levensboom in de Turkse mythologie. Het woord “ULU” betekent “groot, groots, subliem, almachtig” en “KAYIN” betekent “beuk”.

Ons doel is om mensen te informeren door het publiceren van gemakkelijk leesbare artikelen, interessante lijsten en leuke quizzen in categorieën als mythologie, archeologie, folklore en kunstgeschiedenis. Op basis hiervan hebben we de ULUKAYIN kort gedefinieerd als een “Culturele Bloemlezing”. Om een internationale organisatie te worden, hebben we besloten om vanaf 1 oktober 2021 diensten aan te bieden in 13 talen (Deens, Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Zweeds, Turks, Russisch). We hebben onze Russische diensten echter op 2 mei 2022 beëindigd vanwege weinig verkeer.