Budgetvänliga europeiska destinationer för att njuta av en varm vinterresa

Budgetvänliga europeiska destinationer för att njuta av en varm vinterresa

Vintern börjar göra sig gällande. De första snöfallen har redan börjat i många städer i norr. I Europa finns det ett stort antal människor som vill tillbringa sin julhelg i de södra regionerna. Om du råkar vara en av dem, här är sju budgetvänliga europeiska destinationer för en varm vinterresa:

Alanya, Antalya, Turkiet

En semesterort i östra Antalya, en av Turkiets mest populära turistmål. Det är cirka 530 km från huvudstaden Ankara.

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Alanya

Medelhavsklimatet är dominerande i Alanya. Därför är vintrarna milda. I december, januari och februari är den genomsnittliga dagtemperaturen 15-16°C (59-61°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 9-10°C (48-50°F).

Om vi räknar in Turkiet i Europa kan Alanya vara den stad med de varmaste vintrarna i Europa. Antalet ryska och tyska turister i staden är ganska högt. Du kan handla med euro på nästan alla marknader. De flesta av butiksinnehavarna talar mellanliggande ryska och engelska.

Alanyas Slott, Alanyas Arkeologiska Museum, Damlataş-grottan, Dim-grottan, Kleopatra-stranden och Syedra är bland de populära platserna för turister.

Gazipaşa-Alanya Flygplats ligger cirka 40 km från stadens centrum. Det finns direktflyg från Tyskland, Danmark, Estland, Finland, Sverige, Litauen, Norge och Serbien då och då, men det är nödvändigt att kontrollera för vintersäsongen. Ett annat alternativ är Antalyas Flygplats. Avståndet mellan Antalyas Flygplats och Alanya är cirka 120 km.

Ett Naturligt Underverk i Turkiet: Çatköy och Elevit

Batumi, Georgia

En liten kuststad i sydöstra Svarta havet. Det är cirka 380 km från Tbilisi, Georgiens huvudstad.

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Olga1969 ©️CC BY-SA 4.0 | Batumi

Ett tempererat klimat råder i Batumi. Därför är vintrarna milda. I december, januari och februari är den genomsnittliga dagtemperaturen 8-9°C (51-53°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 4-5°C (41-43°F).

Batumi är en plats som kan rekommenderas för den som vill uppleva en annorlunda semester både arkitektoniskt och kulturellt. Förutom georgier är den turkiska och ryska befolkningen också hög i staden. Batumi, där du kommer att se byggnader från sovjettiden och moderna byggnader sida vid sida, är en intressant stad som håller både det gamla och det nya vid liv vad gäller arkitektur.

Batumi Boulevard, Europatorget, Ali och Nino-statyn, Batumis Botaniska Park, Batumis Arkeologiska Museum, Borjgalos Etnografiska Museum och Batumi-katedralen för Guds Moder är bland de populära platserna för turister.

Batumis Flygplats ligger cirka 4-5 km från stadens centrum, men antalet direktflyg till Batumi utanför Georgien är få. Därför kan du åka till Batumi via huvudstaden Tbilisi med buss eller tåg.

Livet ovanför Molnen: Haçivanak, Trovit och Karmik

Chania, Kreta, Grekland

En ö-stad mitt i Medelhavet. Det är cirka 320 km från huvudstaden Aten.

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Chania

I Chania är medelhavsklimatet dominerande. Därför är vintrarna milda. I december, januari och februari är medeltemperaturen dagtid 12-13°C (55-57°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 5-6°C (48-50°F).

Chania är utan tvekan en av de vackraste städerna på Kreta. Du kan se många arkitektoniska verk från både bysantinska och ottomanska perioder i stadens centrum.

Chanias Fyr, Kretas Sjöfartsmuseum, Chanias Arkeologiska Museum och Chanias Bysantinska Mur är populära platser för turister.

Chanias Internationella Flygplats ligger cirka 12 km från stadens centrum. Direktflyg kan ordnas till Chania från Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Irland, Storbritannien, Sverige och Finland, men det är nödvändigt att kontrollera igen för vinterperioden.

Durrës, Albanien

I Durrës är medelhavsklimatet dominerande. Därför är vintrarna milda. Den genomsnittliga dagtemperaturen i december, januari och februari är 13-14°C (53-55°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 5-6°C (41-43°F).

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Durrës

Durrës är ett populärt semestermål, särskilt för dem som bor i huvudstaden Tirana, där de tillbringar helgen. Autentiska och billiga kaféer vid Adriatiska kusten påminner om Italien.

Durrës arkeologiska museum, Durrës amfiteater, Durrës slott, St. Anthony-kyrkan och Duka Winery är populära resmål för turister.

Tiranas Internationella Flygplats ligger cirka 30 km från stadens centrum. Direktflyg kan ordnas till Tiranas Internationella Flygplats från Storbritannien, Serbien, Österrike, Italien, Tyskland, Schweiz, Belgien, Spanien, Sverige och Grekland, men det är nödvändigt att kontrollera igen för vinterperioden.

Kotor, Montenegro

En kuststad vid Adriatiska kusten. Det är cirka 80 km från huvudstaden Podgorica.

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Kotor

Medelhavsklimatet är dominerande i Kotor. Därför är vintrarna milda. I december, januari och februari är medeltemperaturen dagtid 10-11°C (50-52°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 2-3°C (36-38°F).

Kotor är en stad som framgångsrikt har bevarat sin historiska atmosfär. Varje hörn av staden är som en separat målning. Därför har Kotor potential att tillfredsställa de som älskar både historia/kulturturism och naturturism.

Klocktornet, Gurdic-porten, Kotor-katedralen och St. Johns Fästning är bland de populära platserna för turister.

Tivats Flygplats ligger cirka 7 km från stadens centrum. Direktflyg kan ordnas till Tivats Flygplats från Serbien, Österrike, Belgien, Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Norge, Danmark, Sverige och Frankrike under sommarsäsongen, men det är mycket svårt att hitta direktflyg för vintern period.

Split, Kroatien

En stad som ligger på en halvö vid den kroatiska kusten. Det är cirka 400 km från huvudstaden Zagreb.

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Split

I Split råder medelhavsklimat. Därför är vintrarna milda. I december, januari och februari är den genomsnittliga dagtemperaturen 9-10°C (48-50°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 5-6°C (41-43°F).

Split är en stad som har bevarat sin historiska struktur. Även om det liknar Kotor i detta avseende, är det större och mer trångt än Kotor. Att Split ligger på genomfartsvägarna är också effektivt i detta.

Diocletianus Palats, Salonas Antika Stad, Sankt Domnius Katedral, Diocletianus Källare, Froggyland och Splits Arkeologiska Museum är bland de populära platserna för turister.

Splits Flygplats ligger cirka 20 km från stadens centrum. Direktflyg är tillgängliga till Split från många länder i Europa under sommaren, men du måste komma tillbaka till vintern.

Agrigento, Sicilien, Italien

En stad på södra Sicilien. Det är cirka 950 km från Rom.

7 budgetvänliga semesterdestinationer i Europa för en varm vinter
Agrigento

Medelhavsklimat råder i Agrigento. Därför är vintrarna milda. Den genomsnittliga dagtemperaturen i december, januari och februari är 14-15°C (57-59°F), och den genomsnittliga natttemperaturen är 9-10°C (48-50°F).

Agrigento är ett av de populära turistmålen på Sicilien på grund av sitt rika kulturarv. Empedokles, en av de försokratiska filosoferna, bodde i Agrigento. Den atenske historikern Thukydides uppgav att Agrigento grundades omkring 580 f.Kr.1

Heratemplet, Concordiatemplet, St. Lawrence-kyrkan, Agrigento arkeologiska museum och Zeustemplet är bland populära platser för turister.

Tyvärr finns det ingen flygplats i Agrigento. De som vill besöka Agrigento med flyg föredrar Catania Flygplats och Palermo Flygplats. Avståndet mellan Palermo och Agrigento är cirka 150 km.  1. Archaic and Classical Greek Sicily: A Social and Economic History”, Franco DE ANGELIS, Oxford University Press, 2016, ISBN: 9780199721559^
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments