Om Oss

ULUKAYIN skapades som en mytologisida på sociala medier den 12 juni 2019. Projektet som växte fram genom att dela korta artiklar inom kategorier som arkeologi, folklore och konsthistoria, återskapades som en webbplats med domännamnet “ulukayin.org” den 27 september 2021.

”ULUKAYIN” har fått sitt namn från livets träd i turkisk mytologi. Ordet ”ULU” betyder ”stor, storslagen, sublim, allsmäktig” och ”KAYIN” betyder ”bok”.

Vårt mål är att informera människor genom att publicera lättlästa artiklar, intressanta listor och roliga frågesporter i kategorier som mytologi, arkeologi, folklore och konsthistoria. Baserat på detta definierade vi kortfattat ULUKAYIN som en ”Kulturantologi”. För att bli en internationell organisation har vi beslutat att tillhandahålla tjänster på 13 språk (danska, tyska, engelska, spanska, franska, italienska, holländska, norska, polska, portugisiska, svenska, turkiska, ryska) från och med den 1 oktober 2021. Men vi avslutade våra ryska tjänster den 2 maj 2022 på grund av låg trafik.