Het Graf van Een Vampier is Geopend in het Zuiden van Polen

Het Graf van Een Vampier is Geopend in het Zuiden van Polen

vampier, graf, polen,
Mirosław Blicharski & Aleksander Poznań

Degenen die haar zagen waren stomverbaasd. Een 17e-eeuws vampiergraf werd gevonden in het dorp Pień, ongeveer 110 km ten oosten van Krakau.

Een recent ontdekt graf in Polen heeft wereldwijde aandacht getrokken. Poolse archeologen zeiden dat ze voor deze ontdekking lange tijd geen vampiergraf hadden gevonden.

De 16e en 17e eeuw zijn een periode waarin veel mensen werden vermoord op beschuldiging van hekserij en vampirisme in zowel Europa als Amerika. Vroeger waren mensen zo bang voor vampiers en heksen dat ze niet tevreden waren om ze te doden. Veel mensen die werden gedood op beschuldiging van hekserij of vampirisme werden verpletterd met zware stenen, vastgezet of verbrand. Daarnaast waren er ook die hun eigen methode ontwikkelden om de overledene niet terug te laten keren.

Daarom kunnen we zeggen dat het skelet dat in het dorp Pień is gevonden, opwinding heeft gewekt bij archeologen, omdat het op een andere manier werd begraven dan de hierboven genoemde methoden.

Volgens archeologen behoort het skelet toe aan een vrouw die in de 17e eeuw leefde. De vrouw werd begraven met een sikkel over haar keel voor het geval ze uit het graf zou kunnen komen. Dus zodra het lijk haar hoofd ophief, zou haar keel worden doorgesneden. Er was ook een slot op de linker grote teen van het skelet. Professor Dariusz Poliński zei dat het slot een symbolische betekenis heeft.

Er was een grote steen in de mond van het skelet in het vampiergraf gevonden in de stad Kamień Pomorski in 2014.1 Maar in de mond van het skelet in Pień werd zo’n voorwerp niet gevonden.

Archeologen van het opgravingsteam verklaarden dat het onderzoek naar het skelet zal worden voortgezet.

Vampirisme in Polen

Vampiergeloof was wijdverbreid onder Oost-Europese en Slavische gemeenschappen voordat het zich in de moderne tijd over de hele wereld verspreidde. In Polen waren de 16e en 17e eeuw de periode waarin het geloof in vampirisme het meest wijdverbreid was. Volgens archeologische vondsten zijn in die eeuwen in Oost-Europa veel mensen vermoord op beschuldiging van vampirisme.  1. “Vampire” Skeleton Discovered in Poland, Medievalists.net, May 14, 2014^