Budsjettvennlige europeiske reisemål for å nyte en varm vinterferie

Budsjettvennlige europeiske reisemål for å nyte en varm vinterferie

Vinteren begynner å gjøre seg gjeldende. Det første snøfallet har allerede begynt i mange byer i nord. I Europa er det et betydelig antall mennesker som ønsker å tilbringe juleferien i de sørlige regionene. Hvis du tilfeldigvis er en av dem, her er syv budsjettvennlige europeiske destinasjoner for en varm vinterferie:

Alanya, Antalya, Tyrkia

En ferieby øst for Antalya, en av Tyrkias mest populære turistmål. Det er omtrent 530 km unna hovedstaden Ankara.

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Alanya

Middelhavsklimaet er dominerende i Alanya. Derfor er vintrene milde. I desember, januar og februar er gjennomsnittstemperaturen på dagtid 15–16 °C (59–61 °F), og gjennomsnittlig natttemperatur er 9–10 °C (48–50 °F).

Tar vi Tyrkia med i Europa, kan Alanya være byen med de varmeste vintrene i Europa. Antall russiske og tyske turister i byen er ganske høyt. Du kan handle med euro på nesten alle markeder. De fleste av butikkeierne snakker mellom russisk og engelsk.

Alanya Slott, Alanya Arkeologiske Museum, Damlataş-hulen, Dim-hulen, Kleopatra-stranden og Syedra Gamle By er blant de populære stedene for turister.

Gazipaşa-Alanya Lufthavn ligger omtrent 40 km fra sentrum. Det er direkteflyvninger fra Tyskland, Danmark, Estland, Finland, Sverige, Litauen, Norge og Serbia fra tid til annen, men det er nødvendig å sjekke for vintersesongen. Et annet alternativ er Antalya flyplass. Avstanden mellom Antalya Lufthavn og Alanya er ca. 120 km.

Et Naturlig Vidunder i Tyrkia: Çatköy og Elevit

Batumi, Georgia

En liten kystby sørøst i Svartehavet. Det er omtrent 380 km unna Tbilisi, hovedstaden i Georgia.

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Olga1969 ©️CC BY-SA 4.0 | Batumi

Et temperert klima råder i Batumi. Derfor er vintrene milde. I desember, januar og februar er gjennomsnittstemperaturen på dagtid 8–9 °C (51–53 °F), og gjennomsnittlig natttemperatur er 4–5 °C (41–43 °F).

Batumi er et sted som kan anbefales for de som ønsker å oppleve en annerledes ferie både arkitektonisk og kulturelt. Bortsett fra georgiere, er den tyrkiske og russiske befolkningen også høy i byen. Batumi, hvor du vil se bygninger fra sovjettiden og moderne bygninger side om side, er en interessant by som holder liv i både det gamle og det nye når det gjelder arkitektur.

Batumi-boulevarden, Europaplassen, Ali og Nino-statuen, Batumi Botaniske Park, Batumi Arkeologiske Museum, Borjgalo Etnografisk Museum og Batumi-katedralen til Guds Mor er blant de populære stedene for turister.

Batumi Lufthavn ligger omtrent 4-5 km fra sentrum, men antallet direkteflyvninger til Batumi fra utenfor Georgia er få. Derfor kan du reise til Batumi via hovedstaden Tbilisi med buss eller tog.

Livet over Skyene: Haçivanak, Trovit og Karmik

Chania, Kreta, Hellas

En øyby midt i Middelhavet. Det er omtrent 320 km fra hovedstaden Athen.

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Chania

I Chania er middelhavsklimaet dominerende. Derfor er vintrene milde. I desember, januar og februar er gjennomsnittstemperaturen på dagtid 12–13 °C (55–57 °F), og gjennomsnittlig natttemperatur er 5–6 °C (48–50 °F).

Chania er utvilsomt en av de vakreste byene på Kreta. Du kan se mange arkitektoniske verk fra både bysantinsk og osmansk periode i sentrum.

Chania Fyrtårn, Kretas Sjøfartsmuseum, Chanias Arkeologiske Museum og Chanias Bysantinske Mur er blant de populære stedene for turister.

Chania Internasjonale Lufthavn ligger omtrent 12 km fra sentrum. Direkteflyvninger kan ordnes til Chania fra Frankrike, Tyskland, Nederland, Danmark, Irland, Storbritannia, Sverige og Finland, men det er nødvendig å sjekke på nytt for vinterperioden.

Durrës, Albania

I Durrës er middelhavsklimaet dominerende. Derfor er vintrene milde. Den gjennomsnittlige dagtemperaturen i desember, januar og februar er 13–14 °C (53–55 °F), og gjennomsnittlig natttemperatur er 5–6 °C (41–43 °F).

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Durrës

Durrës er et populært feriemål, spesielt for de som bor i hovedstaden Tirana, hvor de tilbringer helgen. Autentiske og rimelige kafeer på Adriaterhavskysten minner om Italia.

Durrës Arkeologiske Museum, Durrës Amfiteater, Durrës Slott, St. Anthony-kirken og Duka Vingård er populære reisemål for turister.

Tirana Internasjonale Lufthavn ligger omtrent 30 km fra sentrum. Direkteflyvninger kan ordnes til Tirana Internasjonale Lufthavn fra Storbritannia, Serbia, Østerrike, Italia, Tyskland, Sveits, Belgia, Spania, Sverige og Hellas, men det er nødvendig å sjekke på nytt for vinterperioden.

Kotor, Montenegro

En kystby ved Adriaterhavskysten. Det er omtrent 80 km fra hovedstaden Podgorica.

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Kotor

Middelhavsklimaet er dominerende i Kotor. Derfor er vintrene milde. I desember, januar og februar er gjennomsnittstemperaturen på dagtid 10–11 °C (50–52 °F), og gjennomsnittlig natttemperatur er 2–3 °C (36–38 °F).

Kotor er en by som har bevart sin historiske atmosfære. Hvert hjørne av byen er som et eget maleri. Derfor har Kotor potensial til å tilfredsstille de som elsker både historie/kulturturisme og naturturisme.

Klokketårnet, Gurdic-porten, Kotor-katedralen og St. Johns Festning er blant de populære stedene for turister.

Tivat Lufthavn ligger ca. 7 km fra sentrum. Direkteflyvninger kan arrangeres til Tivat Lufthavn fra Serbia, Østerrike, Belgia, Tyskland, Sveits, Storbritannia, Norge, Danmark, Sverige og Frankrike i sommersesongen, men det er svært vanskelig å finne direkteflyvninger for vinteren periode.

Split, Kroatia

En by som ligger på en halvøy på den kroatiske kysten. Det er omtrent 400 km fra hovedstaden Zagreb.

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Split

I Split råder middelhavsklimaet. Derfor er vintrene milde. I desember, januar og februar er gjennomsnittstemperaturen på dagtid 9–10 °C (48–50 °F), og den gjennomsnittlige nattetemperaturen er 5–6 °C (41–43 °F).

Split er en by som har bevart sin historiske struktur. Selv om den ligner på Kotor i så måte, er den større og mer overfylt enn Kotor. At Split ligger på gjennomfartsveiene er også effektivt i dette.

Diokletians Palass, Salona Gamleby, St. Domnius-katedralen, Diokletians Kjellere, Froggyland og Split Arkeologiske Museum er blant de populære stedene for turister.

Split Lufthavn ligger omtrent 20 km fra sentrum. Direkteflyvninger er tilgjengelige til Split fra mange land i Europa om sommeren, men du må sjekke tilbake til vinteren.

Agrigento, Sicilia, Italia

En by sør på Sicilia. Det er omtrent 950 km fra Roma.

7 budsjettvennlige feriedestinasjoner i Europa for en varm vinter
Agrigento

Middelhavsklima råder i Agrigento. Derfor er vintrene milde. Gjennomsnittlig dagtemperatur i desember, januar og februar er 14–15°C (57–59°F), og gjennomsnittlig natttemperatur er 9–10°C (48–50°F).

Agrigento er et av de populære turistmålene på Sicilia på grunn av sin rike kulturarv. Empedokles, en av de før-sokratiske filosofene, bodde i Agrigento. Den athenske historikeren Thukydides uttalte at Agrigento ble grunnlagt rundt 580 f.Kr.1

Hera-tempelet, Concordia-tempelet, St. Lawrence-kirken, Agrigento Arkeologiske Museum og Zeus-Tempelet er blant de populære stedene for turister.

Dessverre er det ingen flyplass i Agrigento. De som ønsker å besøke Agrigento med fly foretrekker Catania flyplass og Palermo flyplass. Avstanden mellom Palermo og Agrigento er ca. 150 km.  1. «Archaic and Classical Greek Sicily: A Social and Economic History«, Franco DE ANGELIS, Oxford University Press, 2016, ISBN: 9780199721559^
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments