De Door Strabo Genoemde Tempel van Poseidon is Mogelijk Gevonden

De Door Strabo Genoemde Tempel van Poseidon is Mogelijk Gevonden

Archeologen in Griekenland hebben onlangs belangrijke oude ruïnes gevonden in Ilia, de historische plek in de westelijke Peloponnesos.

De fundamenten van een tempelachtige structuur werden ontdekt tijdens opgravingen op de Akropolis in de oude stad Samikon, ook bekend als Samicum.

De overblijfselen, opgegraven door een Grieks en Oostenrijks team, zouden behoren tot de verloren tempel van Poseidon, genoemd in de werken van de oude Griekse geograaf Strabo.

Archeologen hebben aangekondigd dat het bouwwerk mogelijk 25 meter lang is geweest.

De verwachting is dat in de volgende fasen gedetailleerde informatie over het gebouw met het publiek zal worden gedeeld.

De opgravingen, uitgevoerd in samenwerking met het Oostenrijkse Archeologisch Instituut, zullen tot 2026 duren. Het project heeft ook tot doel de topografie van de omgeving van Semikon te onderzoeken en de locatie van de haven in Samikon te bepalen.

Strabo en Geographika

Strabo was een oude Griekse geograaf die leefde van 64 voor Christus tot 24 na Christus. Hij werd geboren in Amasya, dat tegenwoordig in Turkije ligt. Hij reisde naar vele steden van het Romeinse Rijk en beschreef wat hij zag in zijn 17-boeken tellende encyclopedie genaamd Geographika (Geografie).

Strabo noemde het bestaan van een tempel gewijd aan Poseidon in Semikon. De oude ruïnes die in Semikon zijn gevonden, worden beschouwd als de door Strabo genoemde tempel van Poseidon.