Åtte Mytologiske Skapninger Av Vinter Og Snø

Åtte Mytologiske Skapninger Av Vinter Og Snø

Vinteren kommer på den nordlige halvkule. Vinter betyr nye mytologiske skapninger i noen samfunn. Her er åtte mytologiske skapninger av vinter og snø fra hele verden:

Amarok

Også kjent som Amaroq. Det er en gigantisk ulv i inuittfolklore. Derfor er den veldig sterk. I så måte ligner den på Fenrir i norrøn mytologi, men forskjellig fra den på mange måter.

Amarok hjemsøker folk som går alene på jakt om natten. Av denne grunn var det en av de mytologiske skapningene som folk, spesielt jegere, fryktet mest. Men i noen eventyr er det også beskrevet med positive trekk.


Bocuk

Bocuk er et hekselignende overnaturlig vesen i thrakisk folketro. Hun dukker opp på vinterens kaldeste dager. Folk maler ansiktene sine og lager gresskardesserter slik at Bocuk ikke nærmer seg dem. Disse praksisene sammenlignes med Halloween.

Du kan også like: En Etnografisk Forskning På Bocuk-natten


Ded Moroz og Ayaz Ata

Ded Moroz er en figur som ligner julenissen i slavisk mytologi. Han dukker opp rundt nyttår og deler ut gaver til barn. Han er vanligvis avbildet med et langt hvitt skjegg, kledd i blått, og holder en tryllestav. Hans ekvivalent i turkisk mytologi er Ayaz Ata. Det betyr frostfar.


Jack Frost

Han er en karakter som dukker opp ofte i populærkulturen. Det antas at den etterlater blomsterlignende og bregnelignende mønstre på vinduer om vinteren.


Kallikantzaros

De er onde skapninger som antas å dukke opp om vinteren i gresk folklore. De prøver å hogge ned verdenstreet. De er også trodd i andre land på Balkan. Den tyrkiske ekvivalenten til Kallikantzaros er Karakoncolos. Det er også kjent under navn som Koncolos og Congolos. Den kaller folk til seg og får dem til å fryse i hjel. I følge forskjellige legender antas det å komme fra havet eller skogen.

Åtte Mytologiske Skapninger Assosiert Med Våren


Nisse

Også kjent som Tomte. De er en slags mytologiske skapninger i skandinavisk folklore. Folk fremstilte dem ofte som korte og med hvitt skjegg. Du kan ofte se Nisse-illustrasjoner på julekort i dag. Ifølge mytene bor de i gårdshus og låver for å beskytte gårder og dyr.


Yeti

Det er en skapning som antas å leve i Himalaya-fjellene. Han er vanligvis avbildet som en apelignende skapning dekket med hvite hår. Yeti-lignende skapninger har blitt trodd i mange deler av verden.


Yuki-onna

Det betyr snøkvinne. Hun er et overnaturlig vesen i japansk folklore. Hun dukker opp på snørike netter. Det antas at hun fryser folk i hjel. Hun blir ofte fremstilt som en vakker kvinne.Kunnskap multipliseres når den deles: