Notre Dame-Katedralen forventes å Gjenåpne i 2024

Notre Dame-Katedralen forventes å Gjenåpne i 2024

Notre Dame-katedralen, et av de viktigste symbolene i Paris, forventes å åpne igjen i 2024.

Sikkerhets- og konsolideringsarbeidet til Notre Dame-katedralen, som ble alvorlig skadet av en brann, har kommet til en slutt. Franske myndigheter opplyste at gjenoppbyggingsarbeidet vil starte i vinter. Følgelig er katedralen planlagt åpnet for besøkende før sommer-OL som skal holdes i Paris, Frankrikes hovedstad, i 2024.

General Jean-Louis Jorgeline, som ble utnevnt til beskyttelse og restaurering av katedralen Notre Dame, ba om kandidatur for de som ønsker å delta i gjenoppbyggingen av katedralen.

Hvis alt går som planlagt, vil Notre Dame-katedralen, som åpner i 2024, være stengt i fem år fra 2019.

Det tas hensyn til ikke å ødelegge den historiske teksturen for restaureringen av katedralen. Av denne grunn er det nødvendig med eiketrær for restaurering av katedralen i samsvar med den historiske virkeligheten.

Årsaken til brannen, som brøt ut 15. april 2019, er foreløpig ikke kjent. Men eksperter tror det kan være forårsaket av en kortslutning eller uslukkede sigaretter.

Om Notre Dame-Katedralen

Notre Dame-katedralen er et av de viktigste eksemplene på fransk gotisk stil. Katedralen, hvis bygging begynte i 1163, sto ferdig i 1345. Det antas at det før kristendommen var et tempel dedikert til himmelguden Jupiter i samme område.

I 1548 ble noen av katedralens statuer ødelagt av en protestantisk gruppe, hugenottene.

Etter den franske revolusjonen i 1789 ble noen verdifulle gjenstander inne i katedralen plyndret.

Under Napoleonskrigene, som fant sted tidlig på 1800-tallet, ble ødeleggelsen av katedralen på grunn av omsorgssvikt diskutert. Den franske forfatteren Victor Hugo skrev sitt berømte verk «Ringeren i Notre Dame» for å øke bevisstheten om dette problemet.


Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments