Acht Mythologische Wezens Van Winter En Sneeuw

Acht Mythologische Wezens Van Winter En Sneeuw

De winter komt eraan op het noordelijk halfrond. Winter betekent in sommige gemeenschappen nieuwe mythologische wezens. Hier zijn acht mythologische wezens van winter en sneeuw van over de hele wereld:

Amarok

Ook bekend als Amaroq. Het is een gigantische wolf in de Inuit-folklore. Daarom is het erg sterk. In dit opzicht lijkt het op Fenrir in de Noorse mythologie, maar verschilt het in veel opzichten ervan.

Amarok achtervolgt mensen die ’s nachts alleen gaan jagen. Om deze reden was het een van de mythologische wezens waar mensen, vooral jagers, het meest bang voor waren. In sommige sprookjes wordt het echter ook beschreven met positieve eigenschappen.


Bocuk

Bocuk is een heksachtig bovennatuurlijk wezen in Thracische volksgeloof. Ze verschijnt op de koudste dagen van de winter. Mensen schilderen hun gezicht en koken pompoendesserts zodat Bocuk hen niet nadert. Deze praktijken worden vergeleken met Halloween.

Misschien vind je dit ook leuk: Een Etnografisch Onderzoek Op De Bocuk-nacht


Ded Moroz & Ayaz Ata

Ded Moroz is een figuur vergelijkbaar met de kerstman in de Slavische mythologie. Hij verschijnt rond het nieuwe jaar en deelt geschenken uit aan kinderen. Hij wordt meestal afgebeeld met een lange witte baard, in het blauw gekleed en met een toverstaf in de hand. Zijn equivalent in de Turkse mythologie is Ayaz Ata. Het betekent vorst vader.


Jack Frost

Hij is een personage dat vaak voorkomt in de populaire cultuur. Er wordt aangenomen dat het in de winter bloemachtige en varenachtige patronen op ramen achterlaat.


Kallikantzaros

Het zijn kwaadaardige wezens waarvan wordt aangenomen dat ze in de winter verschijnen in de Griekse folklore. Ze proberen de wereldboom om te hakken. Ze worden ook geloofd in andere Balkanlanden. Het Turkse equivalent van Kallikantzaros is Karakoncolos. Het is ook bekend onder namen als Koncolos en Congolos. Het roept mensen bij zich en zorgt ervoor dat ze doodvriezen. Volgens verschillende legendes zou het uit de zee of het bos komen.

Acht Mythologische Wezens Van De Lente


Nisse

Ook bekend als Tomte. Het zijn een soort mythologische wezens in de Scandinavische folklore. Mensen schilderden ze vaak af als kort en met witte baarden. Je ziet tegenwoordig vaak Nisse-illustraties op kerstkaarten. Volgens de mythen leven ze in boerderijen en schuren om boerderijen en dieren te beschermen.


Yeti

Het is een wezen waarvan wordt aangenomen dat het in de Himalaya-bergen leeft. Hij wordt meestal afgebeeld als een aapachtig wezen bedekt met witte haren. In veel delen van de wereld wordt geloofd in Yeti-achtige wezens.


Yuki-onna

Het betekent sneeuwvrouw. Ze is een bovennatuurlijk wezen in de Japanse folklore. Ze verschijnt op besneeuwde nachten. Er wordt aangenomen dat ze mensen doodvriest. Ze wordt vaak afgebeeld als een mooie vrouw.Kennis vermenigvuldigt zich wanneer ze wordt gedeeld: