St. Patrick’s Day: Första Paraderna Efter Covid-19-Pandemin

St. Patrick’s Day: Första Paraderna Efter Covid-19-Pandemin

Förberedelserna börjar för St. Patrick’s Day, en av Irlands viktigaste nationella och kulturella festivaler. Paraderna kommer att hållas för första gången efter covid-19-pandemin.

Paraderna, som inte har hållits sedan 2019 på grund av covid-19, kommer att omorganiseras i år, efter att nästan alla pandemirestriktioner har hävts. Detta beslut, som välkomnades av irländare runt om i världen, kommer också att vara bra för samhället som går igenom svåra tider på grund av pandemin, säger tjänstemän.

Irländska tjänstemän hoppas att festivalen också kommer att bidra till återhämtningen av turistsektorn, som har lidit av pandemin. Före pandemin besökte hundratusentals människor från utlandet Irland för att fira.

St. Patrick’s Day är också en av festivalerna med turismpotential i länder som Storbritannien och USA samt Irland.

Även om covid-19-restriktionerna i stort sett har hävts krävs ett vaccinationsintyg för besökare till Irland från utlandet. Andelen dem som fullföljer alla sina vaccinationer i Irland är cirka 80 %. Hälsoexperter varnar dock för att människor fortfarande bör vara försiktiga och bära masker i trånga och stängda områden.

När är paraderna på St. Patrick’s Day 2022?

St. Patrick’s Day-paraden kommer att hållas i Irland torsdagen den 17 mars. Det irländska folket kommer att ha fyra dagar på sig att fira, eftersom den irländska regeringen också förklarade fredagen som en helgdag. Helgdagarna kommer även att gälla för irländska ambassader runt om i världen.

St. Patrick’s Day firas också i länder där irländare bor, som USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Ryssland, Norge och Japan. Förutom dessa serverar irländska pubar nästan över hela världen grönt öl för denna speciella dag. I länder där St. Patrick’s Day inte är en allmän helgdag anordnas parader vanligtvis helgen före St. Patrick’s Day.

St. Patricks Day firas varje år den 17 mars, årsdagen av St. Patricks död. Klöver och grön färg är festivalens viktigaste symboler.1 Det är därför Chicagofloden färgas grönt varje år för att fira. Dessutom passar folk på att bära grönt i parader och på gatan. På restauranger och pubar förbereds många snacks, cocktails och gröna drycker som grönt öl till St. Patrick’s Day.  1. The Wearing of the Green – A History of St Patrick’s Day” Mike CRONIN & Daryl ADAIR, Routledge, ISBN: 9780415359122[]