Graven til en Vampyr Har Blitt Åpnet i Sør-Polen

vampyr, grav, Polen,
Mirosław Blicharski & Aleksander Poznań

De som så henne ble lamslått. En vampyrbegravelse fra 1600-tallet ble funnet i landsbyen Pień, omtrent 110 km øst for Kraków.

En grav som nylig ble oppdaget i Polen har vakt verdensomspennende oppmerksomhet. Polske arkeologer sa at de ikke hadde funnet en vampyrgrav på lenge før denne oppdagelsen.

1500- og 1600-tallet er en periode der mange mennesker ble myrdet på anklager om hekseri og vampyrisme i både Europa og Amerika. Folk pleide å være så redde for vampyrer og hekser at de ikke nøyde seg med å drepe dem. Mange mennesker som ble drept på anklager for hekseri eller vampyrisme ble enten knust med tunge steiner, staket eller brent. I tillegg var det også de som utviklet sin egen metode for at avdøde ikke skulle komme tilbake.

Derfor kan vi si at skjelettet funnet i landsbyen Pień har vakt begeistring blant arkeologer, da det ble begravd på en annen måte enn metodene nevnt ovenfor.

Ifølge arkeologer tilhører skjelettet en kvinne som levde på 1600-tallet. Kvinnen ble gravlagt med en sigd over halsen i tilfelle hun kunne komme ut av graven. Så snart liket løftet hodet hennes, ble halsen skåret over. Det var også en lås på skjelettets venstre stortå. Professor Dariusz Poliński sa at låsen har en symbolsk betydning.

Det var en stor stein i munningen av skjelettet i vampyrgraven som ble funnet i byen Kamień Pomorski i 2014.1 Men ingen slik gjenstand ble funnet i munningen av skjelettet i Pień.

Arkeologer i utgravningsteamet opplyste at forskningen på skjelettet vil fortsette.

Vampyrisme i Polen

Vampyrtroen var utbredt blant østeuropeiske og slaviske samfunn før den spredte seg over hele verden i moderne tid. I Polen var 1500- og 1600-tallet perioden da troen på vampyrisme var mest utbredt. I følge arkeologiske funn ble mange mennesker drept i Øst-Europa i disse århundrene anklaget for vampyrisme.  1. «Vampire» Skeleton Discovered in Poland, Medievalists.net, May 14, 2014[]