En Vampyrs Grav Har Öppnats i Södra Polen

En Vampyrs Grav Har Öppnats i Södra Polen

vampyr, grav, Polen,
Mirosław Blicharski & Aleksander Poznań

De som såg henne blev chockade. En vampyrbegravning från 1600-talet hittades i byn Pień, cirka 110 km öster om Kraków.

En grav som nyligen upptäckts i Polen har väckt uppmärksamhet över hela världen. Polska arkeologer sa att de inte hade hittat en vampyrgrav på länge innan denna upptäckt.

1500- och 1600-talen är en period då många människor mördades på anklagelser om häxkonst och vampyrism i både Europa och Amerika. Folk brukade vara så rädda för vampyrer och häxor att de inte nöjde sig med att döda dem. Många människor som dödades på anklagelser om häxkonst eller vampyrism krossades antingen med tunga stenar, stakades eller brändes. Dessutom fanns det även de som utvecklade en egen metod för att den avlidne inte skulle återvända.

Därför kan vi säga att skelettet som hittats i byn Pień har väckt spänning bland arkeologer, eftersom det begravdes på ett annat sätt än de metoder som nämnts ovan.

Enligt arkeologer tillhör skelettet en kvinna som levde på 1600-talet. Kvinnan begravdes med en skära över strupen ifall hon kunde komma upp ur graven. Så fort liket lyfte hennes huvud skulle halsen skäras av. Det fanns även ett lås på skelettets vänstra stortå. Professor Dariusz Poliński sa att låset har en symbolisk betydelse.

Det fanns en stor sten i mynningen av skelettet i vampyrgraven som hittades i staden Kamień Pomorski 2014.1 Men inget sådant föremål hittades i skelettets mynning i Pień.

Arkeologer i utgrävningsteamet uppgav att forskningen om skelettet kommer att fortsätta.

Vampyrism i Polen

Tron på vampyrer var utbredd bland östeuropeiska och slaviska samhällen innan den spreds över hela världen i modern tid. I Polen var 1500- och 1600-talen den period då tron på vampyrism var som mest utbredd. Enligt arkeologiska fynd dödades många människor i Östeuropa under dessa århundraden anklagade för vampyrism.  1. ”Vampire” Skeleton Discovered in Poland, Medievalists.net, May 14, 2014^
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments