St. Patrick’s Day: Eerste Parades Na De Covid-19

St. Patrick’s Day: Eerste Parades Na De Covid-19

De voorbereidingen beginnen voor St. Patrick’s Day, een van de belangrijkste nationale en culturele festivals van Ierland. De parades zullen voor het eerst worden gehouden na de COVID-19-pandemie.

De parades, die sinds 2019 niet zijn gehouden vanwege COVID-19, worden dit jaar opnieuw georganiseerd, nadat bijna alle pandemische beperkingen zijn opgeheven. Deze beslissing, die werd verwelkomd door Ieren over de hele wereld, zal ook goed zijn voor de samenleving die door de pandemie moeilijke tijden doormaakt, zeggen functionarissen.

Ierse functionarissen hopen dat het festival ook zal bijdragen aan het herstel van de toeristische sector, die te lijden heeft onder de pandemie. Vóór de pandemie bezochten honderdduizenden mensen uit het buitenland Ierland voor vieringen.

St. Patrick’s Day is ook een van de festivals met toeristisch potentieel in landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika, evenals in Ierland.

Hoewel de COVID-19-beperkingen grotendeels zijn opgeheven, is een vaccinatiecertificaat vereist voor bezoekers van Ierland vanuit het buitenland. Het percentage van degenen die al hun vaccinaties in Ierland voltooien, is ongeveer 80%. Gezondheidsexperts waarschuwen echter dat mensen nog steeds voorzichtig moeten zijn en maskers moeten dragen in drukke en gesloten ruimtes.

Wanneer zijn de St. Patrick’s Day 2022-parades?

De St. Patrick’s Day-parade wordt op donderdag 17 maart in Ierland gehouden. Het Ierse volk heeft vier dagen om het te vieren, aangezien de Ierse regering vrijdag ook tot feestdag heeft uitgeroepen. De feestdagen gelden ook voor Ierse ambassades over de hele wereld.

St. Patrick’s Day wordt ook gevierd in landen waar Ieren wonen, zoals de VS, het VK, Canada, Australië, Rusland, Noorwegen en Japan. Daarnaast serveren Ierse pubs bijna over de hele wereld groen bier voor deze speciale dag. In landen waar St. Patrick’s Day geen officiële feestdag is, worden parades meestal georganiseerd in het weekend voor St. Patrick’s Day.

St. Patrick’s Day wordt elk jaar gevierd op 17 maart, de verjaardag van St. Patrick’s dood. Klavers en groene kleur zijn de belangrijkste symbolen van het festival.1 Daarom wordt de Chicago rivier elk jaar groen geverfd voor feesten. Daarnaast dragen mensen er zorg voor groen te dragen bij optochten en op straat. In restaurants en pubs worden veel snacks, cocktails en groene drankjes zoals groen bier bereid voor St. Patrick’s Day.  1. The Wearing of the Green – A History of St Patrick’s Day” Mike CRONIN & Daryl ADAIR, Routledge, ISBN: 9780415359122^