St. Patricks Dag: Første Parader Etter Covid-19

St. Patricks Dag: Første Parader Etter Covid-19

Forberedelsene begynner for St. Patricks dag, en av Irlands viktigste nasjonale og kulturelle festivaler. Paradene vil bli holdt for første gang etter COVID-19-pandemien.

Paradene, som ikke har blitt holdt siden 2019 på grunn av COVID-19, vil bli reorganisert i år, etter at nesten alle pandemiske restriksjoner er opphevet. Denne avgjørelsen, som ble ønsket velkommen av irer over hele verden, vil også være bra for samfunnet som går gjennom vanskelige tider på grunn av pandemien, sier tjenestemenn.

Irske tjenestemenn håper at festivalen også vil bidra til å gjenopprette reiselivssektoren, som har lidd under pandemien. Før pandemien var hundretusenvis av mennesker fra utlandet på besøk i Irland for å feire.

St. Patricks dag er også en av festivalene med reiselivspotensial i land som Storbritannia og USA samt Irland.

Selv om COVID-19-restriksjonene i stor grad er opphevet, kreves det et vaksinasjonssertifikat for besøkende til Irland fra utlandet. Andelen av de som fullfører alle vaksinasjonene sine i Irland er rundt 80 %. Helseeksperter advarer imidlertid om at folk fortsatt bør være forsiktige og bruke masker i overfylte og lukkede områder.

Når er St. Patricks dag 2022-paradene?

St. Patricks dag-paraden vil bli holdt i Irland torsdag 17. mars. Det irske folket vil ha fire dager på seg til å feire, ettersom den irske regjeringen også erklærte fredagen som en helligdag. Helligdagene vil også gjelde for irske ambassader rundt om i verden.

St. Patricks dag feires også i land der irer bor, som USA, Storbritannia, Canada, Australia, Russland, Norge og Japan. Bortsett fra disse, serverer irske puber nesten over hele verden grønt øl for denne spesielle dagen. I land der St. Patricks dag ikke er en helligdag, arrangeres parader vanligvis helgen før St. Patricks dag.

St. Patricks dag feires hvert år den 17. mars, årsdagen for Saint Patricks død. Kløver og grønn farge er de viktigste symbolene på festivalen.1 Det er derfor Chicagoelven farges grønt hvert år for feiringer. I tillegg passer folk på å ha grønt på seg i parader og på gata. På restauranter og puber tilberedes mange snacks, cocktailer og grønne drinker som grønt øl til St. Patricks dag.  1. The Wearing of the Green – A History of St Patrick’s Day” Mike CRONIN & Daryl ADAIR, Routledge, ISBN: 9780415359122^